24ωρη Καρδιολογική Φροντίδα - Cardiocenter

Ωράριο Λειτουργίας

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά από 9:00π.μ. - 13:00μ.μ. και 18:00μ.μ. - 21:00μ.μ.
Τις ώρες που το ιατρείο δεν λειτουργεί υπάρχει 24ώρη τηλεφωνική κάλυψη. 

Τηλ. 26713-00544, Κιν. 6984860094

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Το Ιατρείο

Βρίσκεται στη Λ. Βύρωνος 3, στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, σε κεντρικό σημείο και έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση για τους ασθενείς. Είναι ένας μοντέρνος και ευχάριστος χώρος, φιλικός για άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς λειτουργεί σε ισόγειο και διαθέτει μηχανική εξεταστική κλίνη. Αποτελείται από τρεις χώρους: ευρύχωρη αίθουσα αναμονής, βασικό χώρο ιατρείου και ανεξάρτητη αίθουσα βραχείας νοσηλείας. Η εξέταση στο ιατρείο γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, καθώς διαθέτει παροχή οξυγόνου και εξωτερικό απινιδωτή.

Στο ιατρείο διενεργούνται:
 

  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα-monitoring: Με ασύρματο ηλεκτροκαρδιογράφο που συνδέεται με PC. Η εξέταση αποθηκεύεται σε ψηφιακό φάκελο και είναι διαθέσιμη για μελλοντική χρήση και σύγκριση. Το ηλεκτροκαρδιογράφημα εμφανίζεται στην οθόνη του Computer και επί υποψίας αρρυθμίας υπάρχει η δυνατότητα monitoring-παρακολούθησης. Ο ηλεκτροκαρδιογράφος είναι κατάλληλος και για παιδιά προσχολικής ηλικίας, γιατί διαθέτει ειδικά παιδιατρικά αυτοκόλλητα.
  • Υπέρηχος και triplex καρδιάς: Το ιατρείο διαθέτει έγχρωμο υπέρηχο τελευταίας τεχνολογίας CLEAR VUE 350-PHILIPS. Οι υπερηχογραφικές μελέτες όλων των ασθενών αποθηκεύονται σε ψηφιακά μέσα. Σε σοβαρές διαταραχές της καρδιακής λειτουργίας γίνεται αποθήκευση ψηφιακού video, για διαδοχική συγκριτική μελέτη. Υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής από τον ασθενή της εξέτασης σε CD, με αποθηκευμένες εικόνες και video.
  • Ασύρματο τεστ κόπωσης: Ασύρματο τεστ κόπωσης είναι μία υψηλής τεχνολογίας δοκιμασία. Η εξέταση γίνεται σε κυλιόμενο τάπητα, ενώ ο εξεταζόμενος είναι συνδεδεμένος με ασύρματο καρδιογράφο, έτσι η μεταφορά του ηλεκτροκαρδιογραφήματος στον υπολογιστή δεν γίνεται ενσύρματα, αλλά μέσω ‘bluetooth’. Η πρωτοποριακή ασύρματη μετάδοση του ηλεκτροκαρδιογραφήματος επιτρέπει την καλύτερη καταγραφή, αφού αποτρέπονται τα παράσιτα που παράγονται λόγω των μετακινήσεων του ασθενούς και των καλωδίων.
  • Ηolter ρυθμού: Η εξέταση αυτή γίνεται με τη συσκευή συνεχούς 24ωρης ή 48ωρης καταγραφής του ηλεκτροκαρδιογραφήματος, για ανίχνευση αρρυθμιών. Η εξέταση είναι ανώδυνη. Πρόκειται για μια μικρή φορητή συσκευή σε μέγεθος μικρότερο ενός κινητού τηλεφώνου.
  • Holter αρτηριακής πίεσης: Πρόκειται για μια μικρή φορητή συσκευή που λειτουργεί με μπαταρίες. Έχει μέγεθος μεγαλύτερο ενός κινητού τηλεφώνου, τη φοράει ο εξεταζόμενος γύρω από τη μέση του και φέρει μία περιχειρίδα (αεροθάλαμο), την οποία συνδέουμε στο βραχίονά του, όπως ένα κοινό πιεσόμετρο. Με το Holter αρτηριακής πιέσεως διαπιστώνεται η ύπαρξη αρτηριακής πιέσεως ή υπότασης. Ανιχνεύονται τα τυχόν υπερτασικά επεισόδια και αποφασίζεται η έναρξη αντί-υπερτασικών φαρμάκων. Γίνεται ακόμη παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας της αντί-υπερτασικής αγωγής.
  • Έλεγχος αρτηριακής υπέρτασης και λιπιδίων
  • Ιατρείο διακοπής καπνίσματος
  • Κατ’οίκον καρδιολογική εξέταση
  • 24ωρη καρδιολογική φροντίδα

Όλες οι εξετάσεις του ασθενούς αποθηκεύονται σε ηλεκτρονικό φάκελο.